Registratie en declaratie

Registratie en declaratie 

Het is ontzettend belangrijk dat de professional de behandeling en de gegeven adviezen en vangnetadviezen duidelijk registreert. Op basis van een juiste registratie kan er ook gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar en heeft de huisarts indien nodig alle gegevens bij de hand. 

 Let op:
Vermeld nooit gegevens die niet zijn gegeven of verkregen!
Houd er rekening mee dat de patiënt toegang heeft tot zijn of haar eigen patiëntendossier.

De SOEP-structuur is een hulpmiddel voor het maken van een duidelijk verslag van een deelcontact. De afkorting staat voor Subjectief, Objectief, Evaluatie en Plan. In een SOEP-verslag worden de S-, O-, E- en P-regel (ieder in vrije tekst) vastgelegd en aangevuld.

*S: Patiënt heeft wratten
*E: Wratten
*P: Wratten komen veel voor en worden veroorzaakt door een virus

Als je weinig last hebt van de wrat/wratten, kun je het beste afwachten en niets doen. Wratten zijn onschuldig en gaan vanzelf weg binnen 1-2 jaar.

Zelfzorgmiddelen om een wrat aan te stippen zijn onschuldig maar wratten zijn moeilijk te behandelen. Ook door een behandeling van de huisarts verdwijnt de wrat niet altijd.

De behandeling van een wrat geeft vaak meer klachten dan de wrat zelf. Mocht de patiënt toch veel pijn of irritatie hebben van de wrat/wratten dan kun je naar de huisarts gaan voor een behandeling. Hiervoor kun je een afspraak maken via het patiënten portaal of telefonisch. Probeer de dagen voor de behandeling alvast zoveel mogelijk huid van de wrat te verwijderen met een eelt vijl of een pluimsteen.


Hoe de SOEP-structuur tijdens de behandeling wordt ingevuld:

*S: Wratten en waar de wratten zitten
*O: Waar zitten de  wratten die zijn aangestipt. Waar je hebt aangestipt en N2 is de behandeling, dat hoort niet onder de O-regel thuis, maar onder de P-regel.
*E: Wratten
*P: Wanneer de wrat is aangestipt ontstaat er vaak een bloedblaar. Dit is niet erg deze verdwijnt vanzelf binnen een week. De kans op littekens is erg klein. Als de wrat na één keer aanstippen met stikstof niet weg is dan kan de behandeling elke twee tot vier weken herhaald worden. Is je wrat na drie maanden nog niet weg? Dan heeft aanstippen geen zin meer. De kans dat de wratten dan nog weggaan is klein.

 


Declaratie:

Je declareert de tijd dat je bezig bent geweest. Dat wil zeggen:

* Consult < 5 minuten

* Consult 5-20 minuten

* Consult >20 minuten

 

Stel je vraag via WhatsApp
Dezorgleert.nl
Hulp nodig?